TRENDOVI BOJE INSPIRACIJA HARMONIJA | 2022-06-13 15:36:48

Harmonija i ravnoteža - boja 2022

U životu težimo harmoniji i ravnoteži. To se odnosi na naše vrijednosti, obitelj, posao i prehranu, te arhitekturu i uređenje interijera. Na to se odnosi ZANZIBAR 6 boja 2022, iz Harmonija i balans palete.

Ideja održivosti u arhitekturi je sastavni dio održive gradnje. Njihovi su glavni ciljevi zadovoljavanje društvenih potreba, održavanje tržišne konkurentnosti i pozitivan utjecaj na okoliš. Ideali Harmonija i balans također su dio Ceresit palete iz koje je odabrana boja 2022. godine.

Boja 2022. pod povećalom

ZANZIBAR 6 je svestrana, neutralna boja koja se može koristiti bilo gdje i bilo kada. Odgovara bilo kojem arhitektonskom stilu i može se uspješno kombinirati s većinom drugih boja u Ceresit paleti. Služit će kao savršena pozadina ili nadopuniti sve građevinske materijale namijenjene fasadama, kao što su cigla, drvo ili lim. A ovo je samo početak njegovih prednosti!

Elegantne kombinacije

ZANZIBAR 6 je bezvremenska boja koja pristaje praktički svim stilovima. Uskladit će se sa suvremenom, modernom, minimalističkom arhitekturom, kao i s klasičnijim, tradicionalnim zgradama. Izvrstan je izbor kako za novo projektirane objekte tako i za osvježenje fasada na starim zgradama.

Također se dobro uklapa u aranžmane koji su bliski prirodi, ekološki, poput skandinavskog stila. Boja 2022. je svijetla i nježna, te stoga odgovara gotovo svim ostalim bojama Harmonija i balans palete. Može se koristiti kao pozadina za odvažne, jake i kontrastne boje kao što je ASTURIA 5, ili istaknuti dubljim, tamnijim ili zasićenijim nijansama kao što je COLORADO 6.

S tehničke strane

Boja 2022 ima dobra tehnička svojstva. HBW vrijednost refleksije svjetla (LRV) pokazuje koliki postotak sunčevih zraka reflektira renderirana površina, a iznosi čak 75% za ZANZIBAR 6.

Jednako važan pokazatelj je i TSR, koji označava refleksiju ukupne sunčeve energije, odnosno količinu sunčevog zračenja (odnosi se na svjetlosne valove u ultraljubičastom, vidljivom i infracrvenom rasponu). U ovom slučaju, također je visok i iznosi 72%. Vrijedi zapamtiti da se preporuča koristiti žbuke i boje s HBW≥20 i TSR ≥ 20 kako bi se osigurala dugotrajnost fasade i spriječilo prekomjerno zagrijavanje površine. Ako želite znati više pročitajte o BOOST Colour.

Otkrijte odgovarajuće boje

TAKOĐER PROČITAJTE
1/1

Manje je više - minimalizam u arhitekturi

Raskoš i bogatstvo ukrasa ne pristaju uvijek dobro uz interijer. Ali minimalizam u arhitekturi je bezvremenski i uvijek u modi. Uvjerite se i sami da je ponekad manje više.

PROČITAJ VIŠE

Skriveni troškovi obnove - kako ih smanjiti?

Kada se odlučujete za projekt obnove ili preuređenja, niste uvijek svjesni da se zbog skrivenih troškova možda nećete moći pridržavati svog proračuna. Predlažemo što možete učiniti kako biste ih sveli na minimum.

PROČITAJ VIŠE